“شبی به یاد ناصر فرهنگ فر” تجلیل از شاعر و نوازنده توانمند ناصر فرهنگ فر

در این مراسم که شنبه شب 20 آذر ماه توسط موسسه فرهنگی هنری رادنواندیش در تالار وحدت برگزار گردید، علاوه بر خانواده استاد فرهنگ فر، آقای علی مرادخانی معاونت محترم وزارت فرهنگ و هنر و جمع کثیری از اهالی موسیقی، هنرمندان و ورزشکاران حضور داشتند. در ابتدا و پس از پخش سرود جمهوری اسلامی کلیپی از صحبت‌های داود گنجه ای، بیژن کامکار،رضا شفیعیان، علی اکبر شکارچی، محمد علی کیانی نژاد، داود یاسری و کامبیز گنجه ای در رابطه با شخصیت هنری استاد ناصر فرهنگ فر پخش گردید. سپس بهداد بابایی نوازنده زبردست سه تار به اتفاق آرش فرهنگ فر قطعاتی را در دستگاه سه گاه از ساخته های پرویز مشکاتیان را اجرا نمودند. پس از آن محمد علی کیانی نژاد نوازنده توانای نی و از دوستان نزدیک ناصر فرهنگ فر سخنانی در رابطه با خصوصیات اخلاقی این هنرمند و اهمیت توجه به موزیسن های جوان و رعایت چارچوب موسیقی سنتی بیان نمود. در ادامه استاد میلاد کیایی با ساز سنتور به اتفاق پیمان ناصح پور قطعاتی را اجرا نمودند.

سپس روشنک و آرش فرهنگ فر با حضور بر روی صحنه ابتدا تندیسی از انجمن فردوسی دریافت نمودند و پس از آن با حضور علی مرادخانی و بردیا صدرنوری و ناصر ایزدی هدایای مؤسسه رادنواندیش که تندیس طلایی این مؤسسه و تابلویی که طرحی از این نوازنده تنبک بود به این دو اهدا شد.پس از آن استاد علی اکبر شکارچی نوازنده با اخلاق و توانای کمانچه با آواز و نوای خوشِ ساز خود حاضرین را مجذوب خود نمود . سپس کلیپی از سخنان استاد حسین علیزاده که در حال حاضر جهت اجرای کنسرت در فرانسه بسر می‌برند پخش گردید که این هنرمند نیز ضمن بیان خصوصیات اخلاقی ناصر فرهنگ فر خاطرات شیرینی از این هنرمند و توصیحاتی در مورد آهنگ نجوا که برای ایشان ساخته بود را بازگو نمودند.

پایان بخش این برنامه نیز همنوازی شهرام میرجلالی نوازنده صاحب سبک تار و آرش فرهنگ فر با تمبک بود.

از جمله هنرمندان و پیشکسوتان عرصه های مختلف که در این مراسم حضور داشتند می‌توان به اساتید،لوریس چکناواریان، داوود گنجه ای، اردوان کامکار، کامبیز گنجه ای، پژمان حدادی، مسعود جاهد، رسول کارگشا، سیاوش برهانی، قاسم رفعتی و امیر رفعتی، پری ملکی، حمید خزاعی، یارتا یاران، کامبیز گنجه ای، صادق چراغی، علی بوستان، حسین علیشاپور، داود یاسری، کامران یعقوبی، رضا موسوی زاده، سجاد پورقناد، محمد دولو، استاد جواد بختیاری خوشنویس، جناب قاضی مرادی، خانم فروزنده، امیرحسین صدیق، مهوش وقاری، محسن قاضی مرادی، فرامرز ظلی و جواد قراب اشاره نمود.

عکاس : پیمان گرزم، پویان گرزم، اشکان رشاد

“شبی به یاد شیون فومنی”، تجلیل از شاعر بزرگ گیلان “شیون فومنی (سید احمد میرفخری نژاد)”

مراسم «شبی به یاد شیون فومنی» توسط مؤسسه فرهنگی هنری رادنواندیش با حضور جمعی از هنرمندان و علاقه مندان این شاعر فقید در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.

در ابتدای مراسم احمد ابومحبوب، مترجم و منتقد ادبی، در رابطه با ویژگی های دوزبانه بودن «شیون فومنی» در حوزه ادبیات معاصر با رویکرد مردمی سخنرانی کرد و این شاعر را از نامداران حوزه شعر گیلکی و در حوزه شعر فارسی از شاعران سرشناس و توانا برشمرد.

در ادامه مراسم تصاویری از سخنان چهره‌های شعر، هنر و ادب درباره جایگاه و ارزش های ادبی شیون از زبان جمشید مشایخی، نادر گلچین، محمدعلی بهمنی، حافظ موسوی، قدمعلی سرامی و حسین محجوبی، به صورت کلیپی به نمایش گذاشته شد.

سپس محمد سریر، موسیقی دان، دقایقی در رابطه با شعر و غزل شیون و جایگاه شعرهای وی در ادبیات معاصر سخن گفت و به ساخت موسیقی دو غزل از شعرهای شیون فومنی با صدای محمد نوری در آلبوم «جاودانه با عشق» اشاره کرد و دلیل آهنگسازی این دو اثر را عشق و علاقه وافر خود به شیون دانست. به گفته او، ارزش های شعر شیون در آینده بیشتر شناخته خواهد شد.

غزل خوانی فارسی و گیلکی شعرهای شیون توسط حامد فومنی فرزند ارشد این شاعر و متولی آثار فرهنگی و ادبی او، به همراه پیانو نوازی «بردیا صدرنوری، مدیرعامل مؤسسه رادنواندیش» از بخش‌های بعدی برنامه «شبی به یاد شیون فومنی» بود.

شمس لنگرودی، شاعر، نیز درباره ارزش های ادبی شعر شیون گفت: شیون جزء نوادر دوران است و شعر گیلکی شیون نه الان بلکه تا زمانی که زندگی جاری است و تا همیشه روزگار ماندگار خواهد بود. شیون جزء معدود شاعرانی است که در دل مردم زیست و با مردم زندگی کرد و با توجه به نوآوری‌هایش در شعر فارسی از چهره‌های ماندگار ادب معاصر است.

در پایان مراسم پس از تجلیل و قدردانی دست اندرکاران مراسم از همسر شیون فومنی و اهدای تندیس به ایشان، گروه کر مهرورزان به سرپرستی شاهرخ شیردوست کسمایی سه اجرا یکی به زبان فارسی و دو اجرای گیلکی از آثار شیون فومنی را به نمایش گذاشت.

نادر گلچین، فریدون شهبازیان، حافظ موسوی، حسین محجوبی، ارسلان کامکار، قدمعلی سرامی، علی اکبرپور، میلاد کیایی، حسین، مظفری و احمد وثوق احمدی از حاضران در این مراسم بودند.

“شبی با احمد وثوق احمدی”، تجلیل از نقاش و شاعر معاصر “احمد وثوق احمدی”

مراسم شبی با استاد احمد وثوق احمدی به همت واحد موسیقی مؤسسه فرهنگی هنری رادنواندیش و با همکاری فرهنگسرای ارسباران در روز چهارشنبه 15 تیر ماه 1393 در فرهنگسرای ارسباران برگزار گردید.

در این مراسم همچنین از تازه‌ترین کتاب این هنرمند نقاش با عنوان “رنگاژین” که توسط انتشارات رادنواندیش منتشر گردیده و گزیده آثار نقاشی ایشان در طی سال‌ های 1363-1391است، طی مراسمی رونمایی گردید.

در این برنامه هنرمندانی چون دکتر جواد مجابی، دکتر فریدزاده، داود یاسری، بیژن بیژنی، حسین مظفری و تعدادی دیگر از اهالی فرهنگ و ادب و نیز دوستداران شعر و ادبیات و هنر نقاشی و نیز موسیقی حضور داشتند.

ابتدا کلیپی از زندگی این هنرمند و نحوه فعالیت های ایشان در حیطه هنر نقاشی پخش گردید. سپس رضا جاودانی مجری نام آشنا ضمن خوشامدگویی به میهمانان از جواد مجابی، نویسنده توانا، برای ایراد سخنرانی دعوت نمود. جواد مجابی به سخنرانی در دو بخش: یکی در مورد اهمیت آبرنگ در هنر ایران زمین و سپس نقش افرادی چون احمد وثوق احمدی در استمرار حیات این هنر پرداخت.

پس از آن هنرمند گرامی آقای بردیا صدرنوری قطعاتی زیبا و دلنشین را با ساز پیانو نواختند که بسیار مورد توجه حضار قرار گرفت.

در ادامه قسمت دوم زندگی هنری احمد وثوق احمدی در رابطه با شعر و شاعری که با تصاویری از این هنرمند در کنار بزرگانی همچون استاد شهریار، احمد شاملو، مهدی اخوان ثالث، منوچهر نیستانی و … همراه بود به نمایش گذاشته شد. در ادامه همین کلیپ قسمتی از اجرای گروه مهر به آهنگسازی ناصر ایزدی و خوانندگی امیر اثنی عشری که با شعری از احمد وثوق احمدی با عنوان مثنوی از عشق در اسفند ماه 92 در تالار وحدت اجرا گردیده بود، پخش شد.

پس از آن مجری از آقایان احمد وثوق احمدی، بردیا صدرنوری (مدیرعامل مؤسسه فرهنگی هنری رادنواندیش)، ناصر ایزدی (مدیر واحد موسیقی مؤسسه فرهنگی هنری رادنواندیش) و آقای صافی (مدیریت فرهنگسرای ارسباران) برای اهدای لوح و رونمایی از کتاب رنگاژین دعوت به عمل آورد.

سخنرانی دکتر فریدزاده، استاد فلسفه دانشگاه، در رابطه با ریشه‌های نقاشی و تصویرگری از دیدگاه فلسفه و ارتباط آن با شعر و شاعری قسمت دیگری از این برنامه بود.

پایان بخش برنامه نیز شعرخوانی احمد وثوق احمدی همراه با پیانوی بردیا صدرنوری بود که با استقبال بسیار زیاد حاضرین مواجه گردید.