شبی با “استاد علی تجویدی” تجلیل از آهنگساز و نوازنده شناخته شده موسیقی کشورمان “علی تجویدی”

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی و هنری «راد نو اندیش»، آیین نکوداشت یکصدمین سالروز تولد علی تجویدی آهنگساز و نوازنده شناخته شده موسیقی کشورمان که بسیاری از بزرگان و مخاطبان موسیقی از او به عنوان «شاعر ویولن» یاد می کنند، شامگاه پنجشنبه ۱۶ آبان ماه با حضور تعدادی از هنرمندان و علاقه مندان موسیقی ایرانی توسط موسسه فرهنگی و هنری «راد نو اندیش» به مدیریت بردیا صدرنوری در تالار وحدت تهران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم که زهرا ملا تقی اجرای آن را برعهده داشت، نماهنگی از صحبت‌های هنرمندان و اقوام علی تجویدی برای حاضران در برنامه نمایش درآمد. پس از پخش این کلیپ، روزبه کلانتر نوازنده ویولن و داوود یاسری نوازنده تمبک روی صحنه آمده و به بداهه نوازی پرداختند. این درحالی بود که اجرای قطعه شعری از بهجت مهدوی به مناسبت سالروز تولد علی تجویدی بخش دیگر برنامه را تشکیل می داد.

پس از بداهه نوازی این ۲ هنرمند، بخش دیگری از صحبت‌های هنرمندان و اقوام علی تجویدی برای حضار پخش شد و پس از آن، بردیا صدرنوری نوازنده پیانو، آهنگساز و مدیرمسئول مؤسسه فرهنگی و هنری «راد نو اندیش» به دعوت مجری برنامه روی صحنه آمد و به بداهه نوازی بر اساس آثاری از علی تجویدی پرداخت.

بعد از اجرای این برنامه بداهه نوازی بود که قطعه «صبرم عطا کن» با شعری از بیژن ترقی، آهنگسازی علی تجویدی و صدای زنده یاد غلامحسین بنان که در یک اجرای خصوصی اجرا شده بود، برای حاضران پخش شد.

براساس این گزارش بخش دیگر این مراسم به اهدای لوح یادمان مؤسسه «راد نو اندیش» به خانواده علی تجویدی اختصاص داشت که در این قسمت فرهاد فخرالدینی آهنگساز و رهبر ارکستر پیشکسوت موسیقی ایرانی، زهرا تجویدی دختر بزرگ علی تجویدی، ناصر ایزدی آهنگساز و رهبر ارکستر ملی مهر و بردیا صدر نوری روی صحنه آمده و یادمان مؤسسه را به زهرا تجویدی اهدا کردند.

زهرا تجویدی پس از اهدای این یادمان گفت: تاکنون مراسم‌ زیادی برای بزرگداشت پدرم برگزار شده اما این مراسم نمونه است که جا دارد از مؤسسه راد نو اندیش به دلیل برگزاری این مراسم و برنامه‌های متنوعی که تدارک دیدند، تشکر می‌کنم.

بخش پایانی این مراسم هم  به اجرای ارکستر ملی مهر به رهبری ناصر ایزدی و خوانندگی محمد صرفه جو اختصاص داشت که این ارکستر آثار ماندگار استاد علی تجویدی همچون «بازگشته با شعری از معینی کرمانشاهی، حق ناشناس با شعری از بیژن ترقی، رسوا شد دلم با شعری از رهی معیری، ای بهار من با شعری از منیر طه و سفر کرده با شعری از معینی کرمانشاهی را اجرا کردند.

ناصر ایزدی (آهنگساز و رهبر ارکستر)، محمد صرفه جو (خواننده)، علیرضا دریایی (کنسرت مایستر)، حامد ابراهیمی، رضا رضاپور، سارا نادری و محسن ابراهیمی کیا (ویولن یک)، سامان محمدنبی، حسین پارسا فر، حسین واحدی، میثم رضایی مهر و الهام آقابابایی (ویولن دو)، کاوه تسعیری، مصطفی حیات غیبی و احمدرضا نیکخو (ویولن آلتو)، محمدحسین قریبی و شیوا همتی (ویولنسل)، آرش ضرابی (کنترباس)، نیلوفر ابراهیمی (فلوت)، حسام صدفی نژاد (ابوا)، دنیا فتحی (پیانو)، مجید واصفی (تار)، نیلوفر هداوند (تارباس)، کامران یعقوبی (تمبک)، امیر شکرابی (تمبک و پرکاشن) و صحرا شعبانی و بهاره آخوندی (همخوان) اعضای ارکستر ملی مهر را تشکیل دادند.

شبی با”وارطان ساهاکیان”تجلیل از آهنگساز و مدرس پیشکسوت موسیقی کشورمان “وارطان ساهاکیان”

آیین نکوداشت وارطان ساهاکیان آهنگساز و مدرس پیشکسوت موسیقی کشورمان سه شنبه شب نهم مرداد ماه توسط موسسه فرهنگی هنری «راد نو اندیش» به مدیریت بردیا صدرنوری و مشارکت بنیاد فرهنگی هنری رودکی در تالار وحدت تهران برگزار شد. در این مراسم تعدادی از هنرمندان کشورمان به صورت گروهی و تک‌نوازی برنامه هایی را پیش روی مخاطبان قرار دادند.

پخش نماهنگ زندگی و فعالیت های وارطان ساهاکیان، اجرای گروه کُر «اردیبهشت» به رهبری حمید عسگری، اجرای آهنگ «بنی آدم اعضای یک پیکرند» به آهنگسازی وارطان ساهاکیان، اجرای تک نوازی پیانو فراز میرطباطبایی با اجرای قطعاتی از سرگئی راخمانینوف و فردریک شوپن، پخش آهنگ محلی «دِی بلال»، اجرای تک نوازی پیانو سپاس صدرنوری (قطعه به صد سو … از ساخته‌های ایشان)، پخش کلیپی از چهار هنرمند در قدردانی وارطان ساهاکیان و اهدای چند لوح قدردانی از سوی موسسه فرهنگی هنری «راد نو اندیش»، ارکستر «چکاوک» به سرپرستی رضا شایسته، دانشجویان و هنرجویان وارطان ساهاکیان و شورای خلیفه گری ارامنه تهران بخش های مختلف برنامه شب گذشته را تشکیل می داد.

وارطان ساهاکیان پس از برگزاری مراسم قدردانی خود که در حضور لوریس چکناواریان، بردیا صدرنوری مدیرمسئول و ناصر ایزدی مدیر بخش موسیقی موسسه فرهنگی هنری «راد نواندیش» انجام گرفت با قدردانی از دست اندرکاران این برنامه توضیح داد: بسیار خوشحالم که در چنین شبی توانستم در خدمت شما عزیزان باشم. به هر ترتیب بردیا صدرنوری و همکارانش در موسسه «راد نو اندیش» همواره در راه تجلیل از هنرمندان قدم های خیری بر می دارند که واقعا برای جامعه موسیقی انرژی بخش است. من لازم است در همین جا بار دیگر مراتب تشکر و قدردانی خودم را از هنرمندان، دانشجویانم ، شورای خلیفه گری ارامنه و باشگاه آرارات تهران اعلام کنم که امشب برای من سنگ تمام گذاشتند.

وی ادامه داد: همه استادانی که امشب در برنامه حضور دارند هر کدام وزنه های موسیقی کشورمان هستند که من با دوستی آنها افتخار می کنم و چه ارزشمند بسیاری از شما هنرمندانی که امروز اینجا هستید روزگاری از دانشجویان بودید و حالا همکاران من در عرصه موسیقی شده اید. من با عشق به همه شما هنرمندان پیشکسوت و جوان افتخار می کنم و بر خود می بالم که به عنوان یک معلم توانستم ۲ نسل از هنرجویان موسیقی را تربیت کنم.

این آهنگساز پیشکسوت موسیقی کشورمان در بخش پایانی صحبت های خود گفت: من در سال های ابتدایی فعالیت موسیقایی ام آنچنان به تدریس علاقه ای نداشتم و به این شغل فقط به عنوان پیشه ای نگاه می کردم که در کنار سایر فعالیت هایم قرار دارد اما با عشقی که از شما دانشجویان و هنرمندان شریف موسیقی ایران گرفتم اکنون افتخار می کنم که معلم هستم و توانسته ام به سهم خود تربیت کننده ۲ تا سه نسل موسیقی این سرزمین باشم.

میلاد کیایی، لوریس چکناواریان، تقی ضرابی، محمد اسماعیلی، سعید ثابت، فضل الله توکل، اسماعیل تهرانی،پری ملکی، بیژن بیژنی، اسماعیل آذر، احترام برومند، حسین توکلی، رضا خرم، سالار عقیلی، حریر شریعت زاده، علی جعفری پویان، رضا شایسته، یارتا یاران، حسین مظفری، انوشه جم، مجید واصفی، حمید خزاعی، آرش سزاوار، مجید عسگری و تعدادی دیگر از هنرمندان از مهمانان ویژه آیین نکوداشت استاد وارطان ساهاکیان بودند.

بردیا صدرنوری مدیرمسئول، ناصرایزدی مدیر موسیقی، مریم فراهانی مدیر اجرایی، پرهام عرب مدیر طراحی و تبلیغات، مهرناز کرمی مشاور هنری، محسن آزاده عکس و کلیپ، زهرا آبگون، امیرحسین مقدم، یزدان صادقی، مریم صدرنوری هماهنگی، اداری و تبلیغات و جواد شهبازی پشتیبانی گروه اجرایی آیین نکوداشت وارطان ساهاکیان را تشکیل می دادند.

شبی با “استاد محمد اسماعیلی” تجلیل از نوازنده پیشکسوت موسیقی ایرانی “محمد اسماعیلی”

آیین نکوداشت استاد محمد اسماعیلی نوازنده پیشکسوت موسیقی ایرانی پنجشنبه شب نهم آذر ماه به همت مؤسسه فرهنگی هنری «رادنواندیش» با حضور هنرمندان مطرح کشورمان و تعدادی زیادی از دوستداران موسیقی در تالار وحدت تهران برگزار شد.

روایت اسماعیل تهرانی از اسماعیلی و تهرانی!

اسماعیل تهرانی آهنگساز و رهبر ارکستر شهر تهران در این مراسم با قدردانی از مقام هنری استاد محمد اسماعیلی بیان کرد: مولانا فرمود این علم موسیقی بر من چون شهادت است/ چون مومنم شهادت و ایمانم آرزوست. همه ما از بدو تولد زیر پوشش دو معلم آموزش می بینیم یکی «معلم پنهان» و دیگری «معلم آشکار». «معلم پنهان» همان خانواده است که از آنها آموزش های لازم را دریافت می کنیم و بخش دیگری از این معلم پنهان نیز جامعه است که از این جامعه رفتارهایی را هم یاد می گیریم. بخش دیگر نیز «معلم آشکار» است اما در زندگی به برخی معلم های آشکار برمی خوریم که هم «معلم پنهان» هستند و هم «معلم آشکار» و استاد محمد اسماعیلی یکی از همین معلمان دو وجهی من در زندگی بود.

وی ادامه داد: وقتی وارد هنرستان موسیقی شدم تعدادی از استادان بودند که این دو ویژگی را که به آن اشاره کردم، داشتند. بنده به خاطر دارم در سال ۱۳۴۰ استاد حسین دهلوی مدیر وقت هنرستان موسیقی سازهای مهجوری را وارد هنرستان کردند و ما این شانس را داشتیم در این کلاس ها حضور داشته باشیم. در این راستا مرحوم حسین تهرانی مامور شد که کلاس های آموزش تمبک را به عهده بگیرند اما بعد از چند سالی که گذشت ایشان گرداندن کلاس را به عهده محمد اسماعیلی گذاشت و ما این افتخار را داشتیم که تا پایان دیپلم در محضر ایشان به فراگیری بپردازیم.

تهرانی با اشاره به نکات موثر کارگاه های آموزشی استاد حسین تهرانی و محمد اسماعیلی در هنرستان موسیقی اظهار کرد: وقتی ما در کلاس حسین تهرانی بودیم او می گفت «قبل از موسیقیدان بودن انسان باشید» که متاسفانه الان این جمله را از کمتر استادی می شنویم. به هر حال بعد از استاد حسین تهرانی، استاد محمد اسماعیلی به ما احساس مسئولیت، باریک بینی، تیزبینی و دقت عمل، آداب رفتاری، پنداری و گفتاری، نظم و اخلاق هنری و در پایان همه اینها تکنیک یا همان فن نوازندگی تمبک را آموخت و ما دیدیم بعد از مدتی که از این کلاس ها گذشت بسیاری از هنرمندان مطرح موسیقی کشورمان در این عرصه حضور جدی پیدا کردند و رفته رفته کلاس محمد اسماعیلی در واحد تمبک چنان حجمی پیدا کرد که می توانم بگویم تمامی هنرمندان در این کلاس ها شرکت می کردند. حتی زمانی یادم هست وقتی در هنرستان تدریس می کردم حجم صدایی کلاس های محمد اسماعیلی ما را یاد میدان های جنگی می انداخت که در شاهنامه ها و منظومه های ادبی سراغ داشتیم.

این رهبر ارکستر تصریح کرد: ما سال های سال در خدمت محمد اسماعیلی بودیم و از او درس زندگی گرفتیم. او همیشه مانند برادر بزرگتر و پدر مواظب ما بود. صفتی که امروز آن را کمتر در معلمی می بینیم. ما با او در آن دوران طلایی ضمن فراگیری آموزش حتی به گردش و تفریح می رفتیم و حتی روزی اگر به دختری برای ازدواج علاقه مند می شدیم استاد اسماعیلی مانند پدری مهربان در کنار ما حضور داشت. استاد اسماعیلی مردی دغدغه مند، مهربان و منظم بود که ما در هنرستان موسیقی از او نکات بسیار ارزشمندی آموختیم و امیدوارم این هنرمند سال های سال زنده باشد تا همچنان از او یاد بگیریم و بیاموزیم.

اهدای تندیس و اجرای چند برنامه موسیقایی ویژه

اهدای تندیس طلایی از سوی مؤسسه فرهنگی هنری «راد نواندیش» توسط بردیا صدرنوری مدیر مسئول مؤسسه و ناصر ایزدی مدیر موسیقی مؤسسه بخش دیگر آیین نکوداشت استاد محمد اسماعیلی بود.

محمد اسماعیلی هم بعد از دریافت تندیس بیان کرد: از همه تشکر می کنم که امشب به تالار وحدت آمده و دل ما را خوش کردید.

دونوازی تمبک و سنتور محمد اسماعیلی و سعید ثابت، اجرای دونوازی تمبک و سنتور در آواز دشتی گوشه عشاق، پخش کلیپی با عنوان «استاد محمد اسماعیلی به روایت استاد اسماعیل تهرانی»، اجرای گروه نوازی تمبک با قطعاتی از استاد محمد اسماعیلی با هنرمندی مسعود پور سید احمد، عادل تاجیک، امیر حسین عرب، حافظ پور سعید احمد، رامین صبری، امید ناصری، مرتضی بابایی، آرش زرن قلم، علی ایجادی، محمد میرزا خانی، امیررضا ملک احمدی، سعید احتشامی، سهیل همیشه بهار، مسیج نصیری، سجاد ترازی، سینا قادری، ابراهیم صالحی، نسرین فراهانی، زهرا صبری، امین جوادی، امیررضا احمدی، سپهر فرجی، احسان قدمی و محمد اسماعیلی، اجرای گروه «فرامرز پایور» به سرپرستی سعید ثابت با قطعات «هفت ضربی سه گاه» به آهنگسازی سعید ثابت، «هفت ضربی»، تصنیف «مرا عاشق» اثر استاد علی تجویدی، دو نوازی تمبک و سنتور، تصنیف «زلف و گره» به آهنگسازی علی تجویدی، «رنگ سه گاه» با هنرمندی محمد اسماعیلی نوازنده تمبک، سعید ثابت نوازنده سنتور، امیر حسین رضا نوازنده تار، هومان رومی نوازنده کمانچه، بنفشه بختیاری نوازنده سنتوربم، آزاده شمس نوازنده قیچک، فرهاد احمدی نوازنده تاربم، زمان خیری نوازنده نی و علیرضا فریدون پور خواننده بخش های مختلف آیین نکوداشت استاد محمد اسماعیلی را تشکیل می داد.

حسن ناهید، فضل الله توکل، عباس خوشدل، لوریس چکناواریان، فریدون شهبازیان، وارطان ساهاکیان، اسماعیل تهرانی، فخری ملک پور، پری ملکی، میلاد کیایی، سیما مافیها، مزدا انصاری، بیژن بیژنی، سهیل محمودی، سامان احتشامی، علی جعفری پویان، آرش فرهنگ فر، نازنین پدرثانی، آزاده امیری، علی بدخشان، بیژن بیژنی، حسین مظفری، از جمله هنرمندانی بودند که در این مراسم حضور داشتند.

در ادامه گزارش تصویری این مراسم را مشاهده می فرمایید (عکاس: المیرا بابایی)

“شبی به یاد ناصر فرهنگ فر” تجلیل از شاعر و نوازنده توانمند ناصر فرهنگ فر

در این مراسم که شنبه شب 20 آذر ماه توسط موسسه فرهنگی هنری رادنواندیش در تالار وحدت برگزار گردید، علاوه بر خانواده استاد فرهنگ فر، آقای علی مرادخانی معاونت محترم وزارت فرهنگ و هنر و جمع کثیری از اهالی موسیقی، هنرمندان و ورزشکاران حضور داشتند. در ابتدا و پس از پخش سرود جمهوری اسلامی کلیپی از صحبت‌های داود گنجه ای، بیژن کامکار،رضا شفیعیان، علی اکبر شکارچی، محمد علی کیانی نژاد، داود یاسری و کامبیز گنجه ای در رابطه با شخصیت هنری استاد ناصر فرهنگ فر پخش گردید. سپس بهداد بابایی نوازنده زبردست سه تار به اتفاق آرش فرهنگ فر قطعاتی را در دستگاه سه گاه از ساخته های پرویز مشکاتیان را اجرا نمودند. پس از آن محمد علی کیانی نژاد نوازنده توانای نی و از دوستان نزدیک ناصر فرهنگ فر سخنانی در رابطه با خصوصیات اخلاقی این هنرمند و اهمیت توجه به موزیسن های جوان و رعایت چارچوب موسیقی سنتی بیان نمود. در ادامه استاد میلاد کیایی با ساز سنتور به اتفاق پیمان ناصح پور قطعاتی را اجرا نمودند.

سپس روشنک و آرش فرهنگ فر با حضور بر روی صحنه ابتدا تندیسی از انجمن فردوسی دریافت نمودند و پس از آن با حضور علی مرادخانی و بردیا صدرنوری و ناصر ایزدی هدایای مؤسسه رادنواندیش که تندیس طلایی این مؤسسه و تابلویی که طرحی از این نوازنده تنبک بود به این دو اهدا شد.پس از آن استاد علی اکبر شکارچی نوازنده با اخلاق و توانای کمانچه با آواز و نوای خوشِ ساز خود حاضرین را مجذوب خود نمود . سپس کلیپی از سخنان استاد حسین علیزاده که در حال حاضر جهت اجرای کنسرت در فرانسه بسر می‌برند پخش گردید که این هنرمند نیز ضمن بیان خصوصیات اخلاقی ناصر فرهنگ فر خاطرات شیرینی از این هنرمند و توصیحاتی در مورد آهنگ نجوا که برای ایشان ساخته بود را بازگو نمودند.

پایان بخش این برنامه نیز همنوازی شهرام میرجلالی نوازنده صاحب سبک تار و آرش فرهنگ فر با تمبک بود.

از جمله هنرمندان و پیشکسوتان عرصه های مختلف که در این مراسم حضور داشتند می‌توان به اساتید،لوریس چکناواریان، داوود گنجه ای، اردوان کامکار، کامبیز گنجه ای، پژمان حدادی، مسعود جاهد، رسول کارگشا، سیاوش برهانی، قاسم رفعتی و امیر رفعتی، پری ملکی، حمید خزاعی، یارتا یاران، کامبیز گنجه ای، صادق چراغی، علی بوستان، حسین علیشاپور، داود یاسری، کامران یعقوبی، رضا موسوی زاده، سجاد پورقناد، محمد دولو، استاد جواد بختیاری خوشنویس، جناب قاضی مرادی، خانم فروزنده، امیرحسین صدیق، مهوش وقاری، محسن قاضی مرادی، فرامرز ظلی و جواد قراب اشاره نمود.

عکاس : پیمان گرزم، پویان گرزم، اشکان رشاد

“شبی با میلاد کیایی”، تجلیل از آهنگساز و نوازنده پیشکسوت سنتور “میلاد کیایی”

آیین تجلیل و بزرگداشت استاد میلاد کیایی آهنگساز و نوازنده پیشکسوت سنتور با حضور چهره‌های هنری و ادبی، علاقه‌مندان و دوستداران هنر موسیقی از سوی مؤسسه فرهنگی هنری رادنواندیش با همکاری فرهنگسرای ارسباران در این فرهنگسرا برگزار شد.

این مراسم روز جمعه 27 آذر ساعت 18 با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران رسمیت پیدا کرد. در آغاز علیرضا پورامید مجری مراسم به تشریح و تبیین برنامه‌ شبی با میلاد کیایی پرداخت و از اهتمام ویژه مؤسسه رادنواندیش در برگزاری تجلیل و بزرگداشت چهره‌های مانا و نامدار فرهنگ، هنر و ادب ایران زمین قدردانی نمود. سپس حضار را به دیدن نماهنگی از زندگی هنری استاد میلاد کیایی دعوت نمود.

این نماهنگ، تصاویری از زندگی استاد کیایی از گذشته تا به امروز همراه با دیدگاه‌های هنری این پیشکسوت موسیقی ایران بود که در بخش‌هایی از این نماهنگ سخنان اساتید علی‌اکبر گلپایگانی، محمد موسوی، حسن ناهید، نادر گلچین و هوشنگ کامکار درباره‌ی ارزش‌های هنر موسیقی استاد میلاد کیایی شنیدنی و دیدنی بود.

در ادامه مراسم دکتر محمد سریر آهنگساز و رییس هیأت مدیره خانه موسیقی به عنوان سخنران این آیین با شکوه به تشریح دیدگاه‌های خود پیرامون جلو‌ه‌های نوازندگی و آهنگسازی استاد کیایی در گستره‌ی موسیقی اصیل ایرانی پرداخت.

از دیگر فعالیت‌های هنری استاد میلاد کیایی تربیت و پرورش شاگردان بی‌شماری در زمینه ساز سنتور است که در این راستا صدرا پیشداری و دیبا پیشداری با اجرای دو قطعه از آثار فاخر استاد انوشیروان روحانی جلوه‌های دونوازی خود را با سازهای سنتور و پیانو پیشکش به استاد میلاد کیایی و دیگر علاقه‌مندان نمودند که تشویق‌های پیاپی حضار را در پی داشت.

بداهه نوازی پیانوی مهندس بردیا صدرنوری از دیگر برنامه‌ها بود که ایشان با صمیمیت و آرامش سازش به اجرای قطعاتی از دستگاه‌های موسیقی ایران با اشاره به ترانه‌های فاخر و خاطره‌انگیر پرداخت و اجرای خود را نثار استاد کیایی و علاقه‌مندان نمود که با تشویق حضار روبرو گردید.

حضور هنرمندان همچون نادر گلچین، رضا مهدوی، سهیل محمودی، بامداد جویباری، مسعود حبیبی و … از جلوه‌های دیگر آیین تجلیل و بزرگداشت استاد میلاد کیایی بود.

در ادامه، استاد میلاد کیایی با دعوت مجری به پشت تریبون آمد و با تقدیر و تشکر از برگزارکنندگان  برپایی این مراسم باشکوه، از حضور هنرمندان و فرهیختگان و نیز علاقه‌مندان و دوستداران هنر موسیقی قدردانی نمود و قطعاتی را با سنتور به همراهی تمبک نازنین پدرثانی اجرا نمود که تشویق‌های ممتد حضار را برانگیخت.در پایان، با حضور مهندس بردیا صدرنوری، آقای محمد صافی مدیر فرهنگسرای ارسباران، دکتر محمد سریر و ناصر ایزدی و با اهدای لوح تقدیر و تابلوی نفیس و هدایای دیگر از 6 دهه خدمات ارزنده استاد میلاد کیایی در موسیقی اصیل ایرانی تجلیل و قدردانی شد.