بردیا صدرنوری؛ نوازنده پیانو، مشاور امور فرهنگی و هنری، مدیر جشنواره و جایزه همایون خرّم
به نام خالق هنر
همایون خرّم؛ عاقلِ عاشق
امروز سالروز تولد آهنگساز، نوازنده ویلون و هنرمند اخلاقمدار، مهندس امیرهمایون خرّم است. کیفیت زندگی 82 ساله مهندس همایون خرّم میتواند نمونهای ناب از یک هنرمند اصیل ایرانی و الگویی مناسب برای فرزندان ایران زمین باشد.
تربیت در خانوادهای اصیل و فرهنگی، بهرهمندی هنری و اخلاقی تمام و کمال از مکتب استاد صبا، تحصیلات آکادمیک در رشته مهندسی، نوازندگی و آهنگسازی و خلق ملودیهای ماندگار، معلمی و تربیت شاگردان فراوان،ایمان قلبی، ممارست و خودسازی مستمر، تقیّد به آداب اجتماعی، خانواده دوستی، سلامت نفس و نفروختن هنر به هر قیمتی و به هر کس و …، همه و همه بخشی از ویژگیهایی است که ایشان را نام آور کرده است. این ویژگیها میتواند سرمشق خوبی برای نوجوانان و جوانان هنرآموز باشد. آنان که به دور از هیاهوی زندگی امروزی و نگاههای تک بعدی، هیجانی، نمایشی و افراطی در هنر، باید بدانند رمز موفقیت در زندگی، ترکیب عقل و عشق و آمیختن منطق و احساس، در کنار پایبندی به بسیاری اصول اخلاقی و ممارست در تعلیم است. ویژگی که استاد خرّم بدان آراسته بود.
مهندس رضا خرّم فرزند استاد خرّم در کتاب «بس نکته غیر حسن بباید …» که به قلم وی و دوست مهربان، علی وکیلی (از شاگردان استاد خرّم) از سوی انتشارات موسسه فرهنگی و هنری رانواندیش منتشر شده، آورده است که: “همایون خرّم مجموعهای از عقل و عشق بود و نشان داد که آبِ عقل و عشق میتواند به یک جو برود. البته تحت شرایطی او عشق و عقل را لازمه پرواز میدانست اما نه با تعبیر دو بال یکسان برای پرواز. بلکه معتقد به این عبارت شمس تبریزی بود که میفرماید عقل، آدمی را تا در بارگاه میبرد اما برای ورود به بارگاه میبایست عقل را یک سو نهاد و با عشق وارد شد. فیالواقع پدر در تمام امور زندگی کاملاً از عقل بهره میجست و معتقد بود در کلیه موارد باید تفکر کرد و تصمیمات عقلانی گرفت.”
امروز و در آستانه نودمین سالروز ولادت همایون خرّم، جای شادمانی بسیار است که دیده میشود راه هنری و اخلاقی او در میان نسل جدید هنرآموزان، مستدام است. حضور چشمگیر کودکان و نوجوانان علاقمند موسیقی در شش دوره جشنواره و جایزه همایون خرّم (نوای خرّم) شاهدی است بر این مدعا.
پیوند فرهنگی نسل جدید و نسل پیشین هنرمندان اصیل موسیقی، به واسطه ملودیها،آهنگها، ترانهها و اشعار همیشه زنده، جاودانگی این میراث معنوی را نوید میدهد و در این میان، بیشک هنر و اخلاق هنرمندان بزرگی چون همایون خرّم، نقش به سزا و موثری در این انتقال میراث فرهنگی به نسلهای آینده دارد.
به قول حضرت حافظ:
روز اول که سر زلف تو دیدم گفتم |
که پریشانی این سلسله را آخر نیست |
سر پیوند تو تنها نه دل حافظ راست |
کیست آن کش سر پیوند تو در خاطر نیست |
نوشتن نظر